Bandović: Do kraja ćemo se boriti za Premijer ligu

Golman Olimpika o pripremama i nastavku sezone

Bandović: Do kraja ćemo se boriti za Premijer ligu

Šef stručnog štaba Olimpika Esad Selimović prije dva dana je u centru "Safet Zajko" obavio prozivku i dirigovao prvim treningom u 2019. godini čime su i zvanično počele pripreme sarajevskog kluba za nastavak sezone Prve lige FBiH.

Olimpik će se u glavnog gradu naše zemlje pripremati do početka februara kada ekipa putuje u Hercegovinu, gdje će imati odlične uslove za rad.

Jasno je da je osnovni cilj Olimpika plasman u Premijer ligu BiH, a iako je ekipa sa Otoke prvi dio sezone završila na drugom mjestu tabele sa sedam bodova manje od lidera Veleža, izabranici Esada Selimovića se ne misle predati što je sada istakao i iskusni čuvar mreže Dejan Bandović.

"Novo okupljanje, nova polusezona. Evo krenuli smo s pripremama uz nadu da će biti što manje povrijeđenih igrača i da ćemo u sezonu ući kompletni i spremni za ono što je pred nama, istakao je čuvar mreže Olimpika za klupski sajt, pa se osvrnuo i na glavnog konkurenta za PL, ekipu Veleža:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svaka ekipa se malo pojačala, ali teško je bilo šta prognozirati jer će se prvoligaši, siguran sam, još pojačavati tokom zime. Što se tiče bodovne razlike od sedam bodova između nas i Veleža ona, kada se ovako pogleda, izgleda velika, ali do kraja sezone još 15 kola i sve je moguće... Vidimo kroz svjetske lige da ta razlika nije nešto od čega treba strahovati. I mi i Velež smo kvalitetne ekipe i do samog kraja ćemo se boriti za ulazak u Premijer ligu."

Top Komentari

Olimpik je izgubio sve sanse da se plasira za premijer ligu, jedino ako Olimpik pocne kupovati utakmice i placati sudije da sudi na steti Veleza, onda jedino tako Olimpik otici u visi rang takmicenja, cestitam jos sada Rodjenima - Crvenoj Armiji ulazak u visi rang takmicenja, Velez je zaista zasluzio visi rang takmicenja to jest BH premijer liga.
4 0
rodjak
Bandovicu predji odmah i misli na sljedecu sezonu ova sezona je vec rijesena,i da sve do kraja pobjedite (sto je naucna fantastika) opet ne bi usli ,tako da...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi