Na pomolu nova prevara u srbijanskom fudbalu: "Sve se radi smišljeno"

Moguće samo na Balkanu

Na pomolu nova prevara u srbijanskom fudbalu: "Sve se radi smišljeno"

Admin Čaušević

U Borcu iz Čačka došli su na "zanimljivu" ideju kako se riješiti svih dugovanja. 

Sindikat profesionalnih fudbalera u Srbiji, "Nezavisnost", upozioro je da je najavljena transformacija Borca nelegalna te da će o tome biti upozorene FIFA i UEFA.

Obzirom na ogromne finansijske probleme plan Borca je da preseli iz Prve lige (drugi rang op. a.) u niži rang te promijeni ime u Borac 1926.

Čačani duuju oko 40 miliona dinara, odnosno 700.000 KM trenerima, igračima i zaposlenim te pošto nisu u stanju da izmire obaveze došli su na ideju da promijene naziv i preuzmu legitimitet FK Provo iz Šapca.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ako su mislili da će im to proći i da ćemo skrštenih ruku sjediti i gledati pokušaj da se izigraju igrači i treneri kojima FK Borac duguje novac, u velikoj su zabludi", ističe se u saopštenju "Nezavisnosti".

"Prema informacijama koje imamo, FK Provo iz sela Provo u opštini Vladimirci kod Šapca promenio je ime u FK Borac 1926 i registrovao se na adresi FK Borac. Ovakve stvari su strogo zabranjene, FIFA i UEFA ih ne dozvoljavaju, i mi ćemo im se obratiti pismenim putem čim dobijemo na uvid prateću dokumentaciju. Podnijećemo i krivične prijave protiv odgovornih... Sve se radi smišljeno, kako bi se prevarili igrači, treneri i država", saopštili su iz uUdruženja profesionalnih fudbalera u Srbiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi