Na pomolu totalna revolucija: Čak 13 igrača napušta Real Madrid

Na pomolu totalna revolucija: Čak 13 igrača napušta Real Madrid

Admin Čaušević

Kako će izgledati Real Madrid sljedeće sezone? Odgovor na pitanje ne može dati ni Florentino Perez, a kamoli Zinedine Zidane. Pred njima će predstojećeg ljeta sigurno biti posla. 

Ugledna Marca, list blizak madridskom klubu, nagovještava da bi čak 13 igrača u narednom prijelaznom roku mogla napustiti stadion Santiago Bernabeu i ormariće u trening kampu Valdebebas pripremiti za nekog drugog.

Prvi na listi čiji se odlazak sprema je Gareth Bale. Ciklus Velšanina u kraljevskom klubu završen povratkom Zidanea na klupu. Diskutabilan je i ostanak Tonija Kroosa koji ima ponude iz Premiershipa.

Francuskog stručnjaka najviše brine odluka Raphalea Varanea. Sjajni defanzivac je izrazio želju za promjenom sredine. U klubu je od 2011. godine i nove stimulacije želi dočekati negdje drugo.

Upitan je ostanak i Valleja, Ceballosa, Brahima, ali i Keylora Navasa. Iskusnog golmana je sigurno obradovao Zidaneaov povratak baš kao i Isca koji se za vrijeme Santiaga Solarija i nije naigrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luca Zidane nema prostora zbog Navasa i Thibauta Courtosia, a na ljeto se s posudbe vraća mladi Andriy Lunin.

Mariano Diaz bi najradije ostao, međutim do sada nije pokazao ono što se od njega očekuje. Federico Valverde bi minute mogao tražiti negdje drugo, tačnije čeka ga odlazak na posudbu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi