Na premijerligaškim stadionima igrači će se suočiti sa velikim promjenama

Bez rukovanja

Na premijerligaškim stadionima igrači će se suočiti sa velikim promjenama

E. Škorić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine izdao je smjernice za novu sezonu Premijer lige BiH.

Zbog pandemije koronavirusa još u martu je okončano prvenstvo Premijer lige BiH, a sezona 2020/21 će početi 1. avgusta. Ono što je sada izvjesno, koronavirus nije nestao, pa će se morati voditi računa o svemu.

Nogometni savez je već izdao smjernice za klubova kako da se ponašaju u novonastaloj situaciji, a igrači će morati da se navikavaju na neke nove stvari.

Osim što će igrati pred praznim tribinama, što im svakako i najteže pada, morat će da na drugačiji način izlaze iz tunela.

Naime, prema sljedećoj proceduri će igrači izlaziti na teren:

- Na teren prvo izlaze trojica sudija i idu prema središnjoj liniji
- Četvrti sudija i delegat vrše kontrolu opreme i indetifikaciju igrača gostujuće ekipe u tunelu, a nakon toga gostujući igrači istrčavaju na teren i postrojavaju se na središnjoj liniji.
- Četvrti sudija i delegat vrše kontrolu opreme i identifikaciju igrača domaće ekipe u tunelu, a nakon toga domaći igrači istrčavaju na teren i postrojavaju se na središnjoj liniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije dozvoljeno ni rukovanje prije početka meča, a razmak između igrača i sudija je minimalno jedan metar. Također, kao što smo već upoznati s tim kroz ostale evropske lige, igrači ne smiju da se grle prilikom slavlja kod gola.

Promjene su to koje će svakako biti neobične za sve aktere utakmica Premijer lige, ali morat će se naviknuti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Jedino pozitivno u ovome svemu je da na tribinama nece biti fasisticki ispada od pojedinaca
10 3
Sarajlija46
Cuj ne smiju da se rukuju,ali smiju duel.Hahahahah kako su pametni
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti