Na probnom treningu povrijedio Henryja, Bergkampa i Wengera, pa dobio ugovor od Arsenala

Legendarni Kolo Toure slavi 38. rođendan

Na probnom treningu povrijedio Henryja, Bergkampa i Wengera, pa dobio ugovor od Arsenala

Endin Čaušević

Legendarni defanzivac Kolo Toure danas proslavlja svoj 38. rođendan, a mnogi su se odlučili prisjetiti nekih od njegovih najboljih trenutaka u karijeri.

Ovaj igrač iz Obale Slonovače debitovao je 1999. godine u dresu Mimosasa, a onda je nakon završetka ugovora stigao na probu u Arsenal. to je sigurno najorginalnija priča o Toureu jer ni danas nikome nije jasno kako je dobio ugovor u londonskom klubu.

Toure je uz veliko čudo uspio da dobije ugovor u Arsenalu iako je čini se radio sve da se to ne dosi. Naime, Arsene Wenger mu je na prvom treningu rekao da ne smije udarati najbolje igrače ovog kluba, te da treba igrati dosta opreznije.

Međutim, Toure to uopšte nije tako uradio. On je već u prvim minutama brutalno uletio klizeći Thierryju Henryju koji je tada bio prva zvijezda Arsenala.

Nakon što je dobio opomenu on se nije smirio i nastavio je ignorisati Wengera. Naredna "žrvta" Toureove žestoke igre bio je još jedan legendani igrač Arsenala, a to je Dennis Bergkamp.

No, tu nije bio kraj jer je potom uradio nešto što je šokiralo sve. On je slučajno naletio i na Wengera, te je trener Arsenala dobio povredu zgloba na desnoj nozi i morao je zatražiti ljekarsku pomoć.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su vjerovali da se Toureova priča u Arsenalu završila na tom treningu, ali to nije bilo tako. Wengeru se svidjela njegova borbenost i želja za dokazivanjem, te mu je dao ugovor i ispostavilo se da je to još jedan dobar potez francuskog stručnjaka.

Toure je u dresu Arsenala odigrao 225 utakmica i postigao devet golova, a kasnije je još igrao za Manchester City, Liverpool i Celtic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi