Na spisku Jana Kozaka 23 imena

Selektor Slovačke objavio spisak

Na spisku Jana Kozaka 23 imena

Selektor reprezentacije Slovačke Jan Kozak objavio je spisak fudbalera na koje će računati u preostale dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Za posljednja dva meča kvalifikacija unutar grupe G, u kojoj Slovaci nakon pobjede i poraza u dvomeču sa našom reprezentacijom zauzimaju treće mjesto, selektor Slovačke računa na 23 fudbalera.

Selekcija koja je porazom u Žilini ostala i bez šansi za drugo mjesto u preostala dva meča gostovati će Grčkoj i Latviji. Izabranicima Jana Kozaka pobjeda ili remi u Pireju neće značiti ništa ali bi itekako pomogla Zmajevima u borbi za prvu poziciju u grupi koja bi našu selekciju direktno odvela na Mundijal u Brazil.

Jan Kozak računa na sljedeća 23 igrača: Ján Mucha, Matúš Kozáčik, Martin Dúbravka (golmani), Peter Pekarík, Martin Škrtel, Ján Ďurica, Dušan Švento, Kornel Saláta, Tomáš Hubočan, Jozef Piaček (odbrana), Viktor Pečovský, Karim Guédé, Samuel Štefánik, Juraj Kucka, Tomáš Kóňa, Stanislav Šesták, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss (vezni red), Michal Ďuriš, Marek Bakoš, Martin Jakubko, Erik Jendrišek, Adam Nemec (napad).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pored ovih imena Kozak je objavio i imena rezervi koje bi uskočile ukoliko bi se desilo da neko sa prvobitnog spiska otkaže. Na tom spisku se nalaze: Ján Novota, Matúš Putnocký (golman), Ľubomír Michalík, Marián Čišovský, Marek Čech (odbrana), Róbert Mak, Tomáš Ďubek (vezni red), David Depetris, Jakub Sylvestr i František Kubík (napad).

Nakon gostovanja u Pireju kvalifikacije će Slovaci zaključiti na gostovanju u Latviji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.