Na šta će ličiti šampion? Odlazi i Kasper Schmeichel
Foto: EPA

Novi odlazak iz Leicestera

Na šta će ličiti šampion? Odlazi i Kasper Schmeichel

M. Šljivak

Golman Leicestera Kasper Schmeichel još je jedan od fudbalera aktuelnog engleskog prvaka koji bi ovog ljeta mogao napustiti klub.

Nova destinacija za 29-godišnjeg golmana mogao bi biti Everton, gdje ga želi vidjeti novi menadžer ovog tima Ronald Koeman.

Dugogodišnji čuvar mreže Karamela Tim Howard na kraju prošle sezone je napustio klub, pa je tim s Goodisona ostao samo na španskom čuvaru mreže Joelu Roblesu.

Novi golman je neophodan. Među nekoliko imena spominje se i Kasper Schmeichel, koji je glavna želja Ronalda Koemana za narednu sezonu.

Schmeichel, kao i kompletan tim Leicestera, iza sebe ima sjajnu sezonu koja je krunisana naslovom prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, kao i veliki broj drugih fudbalera i Danac bi mogao napustiti tim s King Power stadiona, pa bi šampion mogao imati potpuno drugačiji sastav u odnosu na prošlu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi