Na Tajlandu se već proslavila Leicesterova titula

Navijačka groznica

Na Tajlandu se već proslavila Leicesterova titula

Leicester je jučer mogao zvanično postati novi prvak Engleske da je pobijedio Manchester United na Old Traffordu.

To se, ipak, nije dogodilo i meč je završen rezultatom 1:1, čime su Lisice povećale bodovnu prednost nad Tottenhamom na 8 bodova dva kola prije kraja prvenstva.

Kao i svaki engleski klub, tako i Leicester ima brojne navijače širom svijeta. Naravno, većina njih za tim sa King Powera navija od ove sezone, obzirom da u prethodnim ovaj tim nije bio ni blizu atraktivan i interesantan kao što je to danas slučaj.

Navijači Leicestera na Tajlandu imaju i još jedan razlog zbog kojeg simpatišu Vardyja, Mahreza, Kantea i drugove. Riječ je o kompaniji King Power International, na čijem je čelu Tajlanđanin Vichai Srivaddhanaprabha koji je vlasnik ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako su navijači i simpatizeri Leicestera jučer u velikom broju zajedno gledali prenos utakmice sa Old Trafforda i već proslavili titulu svog omiljenog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti