Na utakmici koju je sudio Peljto bilo je svega

Na utakmici koju je sudio Peljto bilo je svega

A. Čaušević

Bh. sudije na čelu s Irfanom Peljtom sudile su meč trećeg pretkola Evropske lige između Thuna i Spartaka iz Moskve.


Susret na Stockhorn Areni je bio i više nego uzbduljiv. Pet golova, veliki povratak, promašeni penal i pobjeda gostiju rezultatom 2:3 kratka je rekapitulacija dešavanja.

Nakon prvog poluvremena ruski predstavnik je imao dva gola prednost. U 22. minuti zabio je Ponce, a sedam minuta kasnije drugi gol postiže Bakaev.

Na startu drugog dijela domaći vraćaju stvari na početak. Prvo je Hefti u 52. minuti smanjio na 1:2, da bi u 59. minuti Rapp poravnao na 2:2.

U 66. minuti Peljto je opravdano pokazao na bijelu tačku kada je srušen jedan od igrača Spartaka. Odgovornost za penal je preuze Schurlle, ali je njegov udarac odbranio Faivre.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ipak, gosti iz Moskve su do kraja utakmice uspjeli postići pobjedonsni gol. Igrala se 73. minuti kada je zabio Bakaev i tako svom timu donio odličan rezultat pred revanš za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi