Na Velodromeu je bilo svega, a u centru pažnje - Pipa Benedetto i kapa za plivanje
Foto: Screenshot

"Rekvizit"

Na Velodromeu je bilo svega, a u centru pažnje - Pipa Benedetto i kapa za plivanje

Sinoć je na Velodromeu odigran meč 28. kola francuske Ligue 1, a Marseille je u samom finišu ispustio "sigurnu" pobjedu protiv Amiensa.

Mučio je Amiens domaće od samog početka, ali je ipak Marseille u finišu prvog dijela poveo preko Sansona, da bi u 57. minuti Payet povisio na 2:0.

Ušlo se u posljednjih 10-ak minuta i malo je ko vjerovao da Marseille može ispustiti trijumf, ali se to desilo.

Neozbiljno su domaći odigrali u finišu, prvo su dali penal gostima koji su u 83. minuti smanjili na 2:1, da bi u posljednjim sekundama Germain odlučio krenuti u napad umjesto ispucati loptu, koju je izgubio, a potom je Ghoddos pogodio za konačnih 2:2.

Nakon posljednjeg zvižduka trener Marseillea Andre Villas-Boas je zaradio isključenje zbog burnih protesta na sudijske odluke, ali je svima bilo jasno da su najveći krivci za ispuštenu pobjedu njegovi igrači.

"Ne možemo se žaliti na suđenje. Ako želite u Ligu prvaka ne smijete igrati na ovaj način", izjavio je nakon utakmice veznjak Marseillea Kevin Strootman.

Međutim, pored svega što se dešavalo na Velodromeu, u centru pažnje je bio napadač Marseillea Dario "Pipa" Benedetto.

Naime, on je u ranoj fazi utakmice nakon sudara sa jednim defanzivcem Amiensa zaradio duboku posjekotinu na glavi, da bi medicinski tim Marseillea pronašao do sada neviđen način za tretiranje njegove povrede.

Nakon uobičajenih tretmana za zaustavljanje krvarenja i zavoja, medicinski tim je Benedettu na glavu stavio kapu za plivanje i tako ga poslao na teren.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Začudilo je to i samog Benedetta, ali i njegove saigrače. Ipak, Argentinac je do kraja utakmice igrao sa neobičnim rekvizitom, vjerovatno posuđenim od slavnog plivačkog kluba iz Marseillea, "Cercle des Nageurs".

Top Komentari

GigantMostarski
Pricamo nesto u BiH ligi, a ovamo u francuskoj jedan Marseille nema za zavoje :D
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti