Njemačka ne pamti takvu bahatost, klub mu okrenuo leđa, a sada svi saznali šta im je uradio

Na izlaznim vratima kluba nakon samo šest mjeseci

Njemačka ne pamti takvu bahatost, klub mu okrenuo leđa, a sada svi saznali šta im je uradio

E. Čaušević

Naby Keita je ljetos nakon pet sezona napustio Liverpool i kao slobodan igrač stigao je u Werder iz Bremena, ali čini se da se u njemačkom klubu neće još dugo zadržati jer niko ne može da vjeruje kako se ovaj 28-godišnjak ponaša.

Keita je proveo pet sezona u Liverpoolu s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a na Anfield je stigao na ljeto 2018. godine iz Leipziga za čak 60 miliona eura.

Međutim, prethodnih sezona nije imao značajniju ulogu u ekipi Jurgena Kloppa zbog čega mu Redsi nisu ponudili nastavak saradnje, te je Keita po isteku ugovora napustio engleski klub.

Ovaj 28-godišnjak imao je na stolu nekoliko ponuda, ali na kraju je odlučio da se vrati u Njemačku i potpiše za Werder iz Bremena što je bilo poprilično veliko iznenađenje.

U Werderu je predstavljen kao ogromno pojačanje, ali Keitin dolazak ispostavio se kao veliki promašaj kluba iz Bremena.

Oglasi

Naime, u dosadašnjem dijelu sezone Keita je odigrao tek tri utakmice i upisao samo 81 minutu u dresu Werdera, te većinu utakmica njemačkog kluba prati sa klupe za rezervne igrače, a počesto i s tribina.

Jasno je da je Keita već sada otpisan u Werderu i neće biti iznenađenje ukoliko u januaru napusti klub. Ipak, nikome nije bilo jasno šta se dešava i zašto je trener ovog tima Ole Werder tako olako otpisao najveću zvijezdu, no razlog se sada saznao.

Ugledni Bild piše da je Keita totalno zapostavljen u svlačionici Werdera i da nema nikakvu komunikaciju sa saigračima i stručnim štabom, ali za sve je on kriv i njegovo bahato ponašanje.

Mediji u Njemačkoj objavili su da su ostali igrači Werdera iskazali nezadovoljstvo što Keita kasni skoro na svaki trening, a na sastancima ekipa pred utakmice se skoro nikada ne pojavljuje.

Oglasi

Svlačionica mu okrenula leđa

Pored toga Keita izbjegava i obavezne sponzorske obaveze u Werderu koje igrači moraju da poštuju, te mu je svlačionica zbog takvog ponašanja u potpunosti okrenula leđa.

Bild navodi da je to glavni razlog što je Keita potpuno nestao iz ekipe Werdera, a ljetos je predstavljen kao najveće pojačanje. Kasni na treninge i sastanke, a pojavi se na sponzorskim događajima samo kada je njemu to zanimljivo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder je shvatio da ekipa ne želi takvog saigrača u svlačionici i kako stvari stoje ovaj 28-godišnjak će već u januaru spakovati kofere i tražiti novi klub.

Keita ima ugovor s Werderom do ljeta 2026. godine, no u klubu su spremni da tu saradnju raskine, te će on biti slobodan igrač u zimskom prelaznom roku i moći će bez obeštećenja da potraži novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi