Golman bio siguran da zna gdje će Stuttgartovo čudo od igrača šutirati, a onda magija!

Guirassy igra u životnoj formi

Golman bio siguran da zna gdje će Stuttgartovo čudo od igrača šutirati, a onda magija!

E. Čaušević

Stuttgart je večeras pred svojim navijačima pobijedio Werder iz Bremena sa 2:0 u okviru 13. kola njemačke Bundeslige, a utakmicu je obilježio nevjerovatni Serhou Guirassy majstorijom s bijele tačke.

Stuttgart je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenje u Njemačkoj jer je nakon nekoliko godina ispadanja i vraćanja u Bundesligu ovaj kultni klub konačno pronašao pravu rezultatsku formu.

Klub s MHPArene je večeras na svom terenu pobijedio Werder sa 2:0, a u centru pažnje se i ovaj put našao Guirassy koji igra u životnoj formi otkako je stigao u ovaj njemački klub.

Ovaj 27-godišnji napadač je prošlu sezonu igrao na posudbi iz Rennaisa, a potom je Stuttgart ljetos odlučio da otkupi njegov ugovor za devet miliona eura i ispostavilo se da su donijeli odličnu odluku.

Guirassy igra u nevjerovatnoj formi jer je na 11 mečeva u Bundesligi zabio čak 16 golova uključujući i večerašnji pogodak protiv Werdera.

Oglasi

Stuttgart je do prednosti stigao već u 17. minuti kada je Undav pogodio za 1:0, a u finišu meča domaći su riješili pitanje pobjednika nakon što je sudija svirao penal, a upravo je Guirassy bio strijelac.

Namjestio je loptu na bijelu tačku i uzeo zalet, a iako je golman Werdera bio siguran da zna gdje će šutirati Guirassy na kraju je "zaplivao kroz zrak" i shvatio da je napadač Stuttgarta izveo panenku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lopta je na kraju završila u mreži Werdera za 2:0, a majstorski pogodak Guirassyja POGLEDAJTE OVDJE.

S nova tri boda Stuttgart je ostao na trećoj poziciji sa 30 bodova i ima dva, odnosno četiri boda manje u odnosu na Bayern i lidera Bayer Leverkusen koji sutra igraju svoje mečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi