Kapiten nije mogao ignorisati zvižduke s tribina: "Cijeli sam život ovdje i najbolje znam..."

Oglasio se Nacho

Kapiten nije mogao ignorisati zvižduke s tribina: "Cijeli sam život ovdje i najbolje znam..."

Edmir Škorić

Defanzivac i kapiten Real Madrida Nacho Fernandez obratio se medijima nakon 1:1 remija protiv Red Bull Leipziga gdje su navijači na Santiago Bernabeu u nekoliko navrata zviždali domaćoj ekipi.

Real Madrid je zaista odigrao u srijedu slabu utakmicu, ali je uz malo sreće ipak prošao u četvrtfinale prestižnog takmičenja u kojem je suvereni vladar sa čak 13 trofeja.

No, zabrinjavajuće je djelovala igra Madriđana, što je dovelo do salve zvižduka s tribina u prvom poluvremenu. Nezadovoljna publika htjela je više, a sada se oglasio i kapiten Kraljeva Nacho Fernandez.

“Nije to bio problem u stavu, već problem s preciznošću. Ovdje su zahtjevi uvijek na najvišoj razini, cijeli sam život ovdje i najbolje znam kako to funkcionira. Voljeli bismo imati podršku naših navijača u tim trenucima iako ne igramo na najvišoj razini.

Ali ovo je Real Madrid i zbog toga imamo toliko trofeja Lige prvaka i siguran sam da će navijači i momčad ponovo biti zajedno u našoj sljedećoj utakmici,” rekao je Nacho.

Oglasi

“Samokritičnost je na vrhuncu u ovom klubu, što će nam pomoći kao lekcija za četvrtfinale. Imamo dobru prednost u prvenstvu i prošli smo u Ligi prvaka. Nijedna momčad nije savršena tokom cijele sezone.

Ponavljam, samokritika jer znamo da nismo igrali dobro, ali ovo nije katastrofa. Na početku sezone bismo voljeli biti na ovoj poziciji, pa molim vas, smirite se, idemo naprijed,” dodao je Nacho.

Real Madrid sada ugošćuje Celtu Vigo u domaćoj utakmici koja će se odigrati u nedjelju i pobjedom će se dodatno primaknuti tituli koja je prošle sezone završila u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nacho je s 34 godine jedan od najiskusnijih fudbalera u sastavu Real Madrida. On ima ugovor do kraja sezone, ali želi da nastavi karijeru u svom najdražem klubu. Ponikao je u Realu, bio član svih mlađih selekcija, a član prvog tima je još od 2012. godine.

Ove sezone je upisao 31 nastup, ali bez učinka u smislu golova ili asistencija, no svakako igra važnu ulogu kao stoper i desni bočni, a poznato je da je odbrana najveći problem Ancelottija budući da ima dosta povrijeđenih igrača od početka sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije