Čudni su putevi fudbalera: Kapiten Reala zaigraće u timu sa zakletim neprijateljima

Isksuni defanzivac napušta Madrid na krajus sezone

Čudni su putevi fudbalera: Kapiten Reala zaigraće u timu sa zakletim neprijateljima

Edmir Škorić

Nacho Fernandez još uvijek nije službeno objavio ništa o svojoj budućnosti, iako je prije nekoliko sedmica odlučio završiti svoje vrijeme u Real Madridu.

Dok se službeno ne objavi, poglavlje se ne može definitivno zaključiti, budući da su ga prošle godine također uvjeravali da ode i na kraju je produžio na još jednu godinu. Toni Kroos se ipak javio i javno objavio da odlazi. Nacho ne planira napraviti nikakav potez do finala Lige prvaka.

Činjenica je da njegov budući plan uključuje traženje sportske i vitalne avanture daleko od Španije i Evrope, a Sjedinjene Države su uvijek bile na vrhu. U tom smislu, Inter Miami je jako zainteresovan za stopera Reala.

Zanimljivo da bi Nacho ako prihvati poziv Inter Miamija, igrao u timu zajedno sa zakletim fudbalskim rivalima kao što su Lionel Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets ili Luis Suarez. S njima se u prošlosti susretao dok su oni igrali za Barcelonu.

No, Nacho trenutno ne želi previše da razmišlja o budućnosti. Njegov fokus trenutno je isključivo na finale Lige prvaka koje će se odigrati 1. juna u Londonu, kada će Real odmjeriti snage sa Borussijom Dortmund, posebno jer će to biti prvi put da bude starter u finalu.

Oglasi

Nije sudjelovao u Decimi (na tribinama), niti na San Siru protiv Atletica (klupa) ili u Cardiffu protiv Juvea (klupa). Jeste, protiv Liverpoola u Kijevu zbog Carvajalove povrede. U posljednjoj, također protiv Liverpoola u Parizu, ponovo je bio na klupi.

On bi mogao postati igrač sa najviše nastupa u dresu Reala, zajedno s Lukom Modrićem (obojica po 26), a osvojio bi rekordnu šestu Ligu prvaka. Po pet imaju Modrić, Kroos i Carvajal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nacho bi kao kapiten digao pehar i bio bi to veličanstven način da se oprosti od Reala, a nakon Eura, na kojem bi trebao biti, vjerovatno će put Sjedinjenih Država, gdje je u posljednje vrijeme sve veći broj slavnih fudbalera koji dolaze iz Evrope, doduše uglavnom u poznim igračkim danima.

Nacho je ove sezone upisao čak 43 nastupa u svim takmičenja, te ima jednu asistenciju. On je u Madridu prošao omladinske sekcije, igrao za rezerve Reala, na kraju 2012. godine postao član prve postave i tu se zadržao evo već 12 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije