"Nadam se da će nam period iza nas biti lekcija, ovaj klub je primjer u državi"

Budućnost osigurala titulu prvaka

"Nadam se da će nam period iza nas biti lekcija, ovaj klub je primjer u državi"

S. Mlaćo

Budućnost iz Banovića će naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije BiH. Banovićani su dva kola prije kraja sezone u Drugoj ligi Sjever osigurali titulu i već sada se mogu spremati za izazove koji ih očekuju.

Iskusni čuvar mreže Denis Mujkić jedan od od najzaslužnijih za osvajanje titule. Potvrdio je svoje neupitne kvalitete, a u razgovoru za SportSport.ba nije krio olakšanje zbog ostvarenja cilja.

Ističe da njemu i saigračima nije bilo nimalo lako.

"Znate kako je sve bilo prošle godine, pa je sada nekako još slađa ova titula. Optimalno mjesto nam je u Prvoj ligi FBiH. Klub je organizovan, ima kvalitetnu infrastrukturu, dobre finansije... Što se tiče same sezone, Gradina nam se bila primakla u jednom trenutku, no mislim da smo od njih bolji u svakom pogledu", priča Mujkić na početku razgovora.

Budućnost bar po imenu zauzima ozbiljno mjesto na mapi bh. nogometnih kubova, no dvije sezone u trećem rangu naravno nisu donijele ništa dobro. Mujkić ističe da je tako valjda moralo da bude i čovjek mora da osjeti i 'vruće' utakmice po manjim mjestima.

"Najbolji to znamo mi stariji igrači koji smo igrali Premijer ligu, Prvu ligu...Veliko je to iskušenje, ali je i lijepo sve to proći i vidjeti. Rivali su bili posebn motivirani protiv nas, znalo se desiti da kažu 'nek ispadnemo, ali da nam je dobiti vas'. Nadam se da se ispadanje više nikada neće desiti".

Banovićani žele igrati ozbiljnu ulogu u narednoj sezoni bh. "cvajte".

"Pojačanja su nam sigurno potrebna. Ima tu dosta igrača koji su igrali za klub kada se borio za sami vrh sa Mladosti, pa sa Metallegheom... Prije svega tu mislim na iskusne nogometaše koji znaju igrati tu ligu. Vjerujem da će odgovorni u klubu napraviti dobar posao i da će biti u gornjem dijelu tabele".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Ističe da je Budućnost veoma organizovan klub i pozitivan primjer u našoj zemlji.

"Budućnost ni po čemu nije trebala da ispadne u treći rang, međutim, dešava se. To treba biti lekcija. Promijenio sam dosta klubova, te moram kazati da je ovo jedini gdje 12 mjeseci imaš 12 urednih plata. Nikome klub nije ostao dužan i to je pozitivan primjer u našoj zemlji", dodao je iskusni kapiten FK Budućnost Denis Mujkić.

Top Komentari

TipsterXO
Denise majku ti jebem, aj opet tuzi Slobodu kad zafali.
0 0
Boki
I vise oni su primjer kakav klub nebi trebao biti citavu sezonu su mesetarili a posebno kada se gradina primakla i imala isto bodova nadam se samo dacemo sada gledati manje cirkusa u drugoj ligi jer realno gradina nema konkurencije u ovoj ligi da nije bilo mesetara gradina bi bila sigurno prva oni su nula od kluba i zelim im da sto prije se vrate u drugu ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi