Nadarević: Savez je ispravno postupio, TOŠK-u dugujem izvinjenje

Trener Jedinstva iz Bihaća

Nadarević: Savez je ispravno postupio, TOŠK-u dugujem izvinjenje

Apelaciona komisija NSFBiH odbila je žalbu koju je Travnik uložio nakon što je utakmica 25. kola 1. lige FBiH protiv Jedinstva registrovana rezultatom 0:3 u korist tima iz Bihaća.

Jedinstvu je trijumf dodijeljen za zelenim stolom, jer je navodno utvrđeno kako je Travnik tokom sezone, kao i u meču između ove dvije momčadi, imao u rosteru sedam posuđenih igrača umjesto dozvoljena četiri. Unatoč žalbi Travničana, odluka na kraju nije promijenjena i sa tri boda sa Pirote crveno-bijeli su ostali u ligi, dok u niži rang sa bodom manje od Jedinstva seli Iskra.

Trener Jedinstva Safet Nadarević nije skrivao zadovoljstvo zbog odluke koja je donesena na današnjem zasjedanju, kazavši, između ostalog, kako je očekivao da će iz Sarajeva stići ispravna odluka.

"Očekivao sam da će ovo biti riješeno u našu korist, odnosno da će Savez ispravno postupiti. Tokom cijele sezone sam težio ka tome da u svakoj utakmici imamo ispravno suđenje, ne treba nam niko ništa poklanjati, a svaki bod koji imamo na kontu je zasluženo osvojen. To sam rekao i ranije, ponovit ću i sada", kazao je Nadarević za SportSport.ba.

Nedavna izjava Nadarevića kako je TOŠK kupovao utakmice je izazvala veliku prašinu u javnosti. Nadarević sada kaže da je to rekao u afektu i upućuje izvinjenje klubu iz Tošnja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ovom prilikom zbog svojih riječi želim javno da se izvinim klubu TOŠK-u i gradu Tešnju u kojem imam mnogo prijatelja, uključujući i svoje lovce. Glava je bila vruća, to sam rekao u afektu i svjestan sam da sam pogriješio", kazao je Nadarević, još jednom dodavši kako se kaje zbog svojih riječi.

Ovaj nekadašnji reprezentativac BiH je svojim dolaskom preporodio Jedinstvo i od 33 osvojena boda 26 je osvojeno pod njegovim vodstvom. Da li će i u narednoj sezoni predvoditi crveno-bijele, bit će poznato u narednim danima, nakon što bude jasnije s kakvim budžetom će klub raspolagati.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jasko
Iskra je izgubila kod kuce od Jedinstva 2 - 3 i ta je utakmica i presudila sada bi bila Iskra ta koja bi ostala.u ligi.
16 3
Gari Garinča
Ko o čemu kurva o poštenju. Hahahahahahaahaha
16 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi