O Nagelsmannovom otkazu piše cijeli svijet, a on s Lenom 'na sedmom nebu'

Bayern ga odlučio smijeniti

O Nagelsmannovom otkazu piše cijeli svijet, a on s Lenom 'na sedmom nebu'

E. Škorić

Bayern je tokom reprezentativne pauze otpustio Juliana Nagelsmanna (35) i za trenera imenovao Thomasa Tuchela, a potvrda od kluba treba da dođe danas.

Nakon poraza od 2:1 u Leverkusenu i time izgubljenog vrha tabele, rekordni njemački prvaci odlučili su da reaguju i smijene Nagelsmanna.

Vijest je stigla iznenada u četvrtak navečer od novinara Fabrizija Romana, da bi je potom potvrdio i Bild i drugi njemački mediji. Nagelsmann je upitan da li je čuo da je smijenjen, on je odgovorio: "Da, ali nije me klub kontaktirao".

Navodno je sedmicama spremana odluka da se Nagelsmannu da otkaz, zbog čega će perspektivni njemački trener dobiti preko 60 miliona eura odštete jer je bio pod ugovorom. Tuchel je već izvjesno vrijeme boravio u Minhenu i igrači su znali da će on biti postavljen za trenera ispred bivšeg trenera Hoffenheima i Leipziga.

Pauzu od utakmica Nagelsmann je iskoristio za odmor, a prema pisanju "Sport1" zajedno sa svojom prijateljicom, zapravu djevojkom s kojom se viđa u tajnosti Lenom Wurzenberger (koja radi kao lokalna reporterka BILD-a u Minhenu) otišao je na skijanje u austrijski Zillertal.

Nagelsmann s novinarkom BILD-a, Lenom, na skijanju dok svijet piše o njemu i njegovom otkazu

Prije prvenstvene utakmice protiv Borussije Dortmund 1. aprila želio je napuniti baterije - i sada je otpušten.

Oglasi

Ova vijest zaista je sve iznenadila, posebno zbog činjenice da su rukovodioci Bayerna danima ponavljali da vjeruju Nagelsmannu i da nema razloga za paniku.

No, ispušteno prvo mjesto u Bundesligi (bod više ima Borussia Dortmund) očito je zabrinulo čelnike, ali vjeruje se da je otkazu doprinio i sve veći broj svađa koje je Nagelsmann imao sa igračima.

On je drugu sezonu na klupi Bayerna i osvojio je naslov prvaka Njemačke i dva superkupa te zemlje, a namjeravao je ove biti i prvak Njemačke i osvojiti Ligu prvaka i bio je na dobrom putu, budući da je njegov tim izbacio PSG i izborio četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za plasman među četiri najboljih Bayern će igrati sa Manchester Cityjem, ali će ekipu voditi Tuchel u tim duelima. Bivši trener Borussije Dortmund, PSG-a i Chelseaja trebao bi ubrzo zvanično postati trener aktuelnog šampiona Njemačke.

Debi će imati početkom aprila i to u velikom derbiju Njemačke protiv Borussije Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti