Nagelsmann objasnio zašto su dresovi trojice igrača bili različiti

Dan nakon pobjede

Nagelsmann objasnio zašto su dresovi trojice igrača bili različiti

RB Leipzig sinoć je u Londonu slavio nad Tottenhamom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Njemački tim je zahvaljujući golu Wernera pobijedio Tottenham s minimalnih 1:0, a osim po trijumfu, pažnju javnosti su "Bikovi" skrenuli i dresovima u kojima su nastupili.

Polemiku na društvenim mrežama izazvalo je to što Werner, Klostermann i Nkunku nisu nosili iste dresove kao ostatak tima, tačnije razlika je bila u boji logotipa sponzora na prednjoj strani, a u prvi mah mnogi su pomislili kako se možda radi o marketinškom triku.

Dan poslije utakmice trener Julian Nagelsmann otkrio je kako je u pitanju nesporazum.

"Garnitura dresova nije bila potpuna kada smo krenuli iz hotela. Izvukli smo ove rezervne, bio je to mali nesporazum. Sigurno ćemo to riješiti u revanš susretu. Sve će biti kako treba", rekao je Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na poluvremenu Werner i Nkunku su zamijenili dresove, ali to nije učinio Klostermann koji se tako u nastavku jedini razlikovao.

Top Komentari

K79
A jučer senzacionalna naslov # nikome nije jasno šta se dešava u Londonu# Haha hahh koji odron
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije