Skandal u Seriji A: Fudbaler optužen za nasilje u porodici

Raspisana potjernica

Skandal u Seriji A: Fudbaler optužen za nasilje u porodici

Haris Zilić

Sa velikim skandalom počela je 2022. godina u svijetu fudbala.

Vodeći južnoamerički rano jutros su prenijeli vijest da je urugvajski reprezentativac Nahitan Nandez optužen za nasilje u porodici.

Pomenuti fudbaler je prošle sedmice bio pozitivan na koronavirus pa je morao biti u karanteni u svom domu Urugvaju, međutim za Nandezom je raspisana interpolova potjernica jer je privatnim avionom napustio Urugvaj, a poletio je sa malog aerodroma Punta del Este.

Nandez se tereti za psihološko uznemiravanje i porodici koje je prijavila njegova bivša supruga Sarah Garcija.

Pomenuti fudbaler se također nije javio u Cagliari nakon božićnih praznika, gdje je njegova ekipa trebala početi pripreme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nahitan Nandez je u Cagliari došao u ljeto 2019. godine iz Boca Juniorsa, a trenutna vrijednost na transfermarktu mu je 18 miliona eura.

Ove sezone je u Seriji A odigrao ukupno 16 utakmica, upisao dvije asistencije, a u svojoj karijeri je i 49 puta nosio dres reprezentacije Urugvaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi