Cagliari razbijen na San Siru: Džeko i Inter preuzeli vrh Serije A!

Neroazuri iskoristili šansu

Cagliari razbijen na San Siru: Džeko i Inter preuzeli vrh Serije A!

E. Ganibegović

Inter je od večeras prvoplasirani tim Serije A.

Neroazuri su večeras u utakmici 17. kola razbili Cagliari s 4:0 i tako iskoristili kikseve Milana i Napolija, te preuzeli prvo mjesto.

Krenimo redom. U 29. minuti gol za 1:0 postiže Lautaro Martinez nakon ubačaja Calhanoglua iz kornera.

Pred kraj prvog dijela za domaću ekipu je dosuđen penal, Martinez preuzima odgovornost, no golman gostiju Alessio Cragno to zaustavlja. 

Oglasi

U drugom dijelu potom gostiju. Alexis Sanchez duplira vodstvo u 50. minuti.

Petnaestak minuta nakon toga Hakan Calhanoglu postiže pogodak za 3:0,

a odmah nakon toga svojim drugim golom na meču Lautaro Martinez postavlja konačan rezultat.

Oglasi

Inter je tako preuzeo vrh Serije A. Sada imaju 40 bodova, bod više od gradskog rivala Milana, tri više od Napolija, odnosno četiri od Atalante. Cagliari je ostao na 19. poziciji sa samo deset osvojenih bodova i očekuje ih borba za ostanak u ligi.

Simone Inzaghi ovu utakmicu iskoristio je i da odmori svog najboljeg napadača Edina Džeku. Dvije muhe jednim udarcem, reklo bi se.

Džeko i ekipa u narednom kolu gostovat će kod još jednog tima koji se bori za opstanak, ekipe Salernitane našeg Milana Đurića, dok će Cagliari dočekati Udinese.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 17. kolo:

Inter 4:0 Cagliari (Martinez 29', 68', Sanchez 50', Calhanoglu 66')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ghast0
Dzekson dize titulu i u Italiji uskoro!!! Njemacka i Engleska su pokorene, red je vec jednom i u cizmici da se grande Edin uzdigne!
7 0
adointer
Poderase ih ko volove
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi