Nainggolan: Džeko bi nam trebao biti dovoljan za titulu!

Belgijski reprezentativac dao intervju za Gazzettu

Nainggolan: Džeko bi nam trebao biti dovoljan za titulu!

Belgijski reprezentativac Radja Nainggolan je u intervjuu za Gazzettu dello Sport pohvalno govorio o Edinu Džeki, najvećem pojačanju Rome u ljetnom prelaznom roku.

Nainggolan smatra da je dolaskom kapitena naše reprezentacije u Rim njegov tim riješio veliki problem u napadu, te da bi baš Džeko mogao biti Romin 'X faktor'.

"Džeko je veoma snažan, ima sjajnu kontrolu lopte i još bolji osjećaj za gol. To bi trebalo biti dovoljno da ostvarimo velike rezultate i osvojimo Scudetto", rekao je Nainggolan, koji je govorio i o najvećim rivalima za titulu:

"Juventus je loše počeo sezonu, ali će se oni sigurno brzo uzdići. Juve je ipak Juve. Ali, i mi se nešto pitamo. I prošle sezone smo imali jak tim, a sada smo još jači i mislim da možemo prekinuti njihovu dominaciju. U prvom kolu smo remizirali sa Veronom, ali je naš početak sezone zbog pobjede nad Juventusom ipak dobar".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nezaobilazna tema bila je i reprezentacija Belgije, koja se nalazi na korak od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Kada pogledate naš tim, ne bi trebalo biti većih problema da se kvalifikujemo u Francusku. Cilj nam je da tamo napravimo što bolji rezultat", zaključio je Nainggolan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.