Nainggolan nije jedini: Još jedan Belgijanac odlučio dići ruke od reprezentacije

Defour se oprašta

Nainggolan nije jedini: Još jedan Belgijanac odlučio dići ruke od reprezentacije

Edmir Škorić

Čini se da bi primjer Radje Nainggolana moglo slijediti još nekoliko nogometaša koji nastupaju za reprezentaciju Belgije.

Nakon što Roberto Martinez nije pozvao Radju Nainggolana za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, veznjak Rome odlučio je da se oprosti od dresa reprezentacije.

Prema Het Nieuwsbladu, nije jedini. Naime, sada se na isto odlučio i 30-godišnji Steven Defour, koji također nije u planovima Martineza.

Nogometaš Burnleyja nije kao Nainggolan možda zaslužio poziv, ali svakako se nadao da će biti makar na širem spisku od 28 igrača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Defour je u karijeri igrao za Genk, Standard, Porto i Anderlecht, a u Burnleyju je od 2016. godine. Sada će se posvetiti klupskoj karijeri, pošto je svjestan da bi naredno SP dočekao s 34 godine, tako da smatra da je bolje da mjesto u timu ostavi mlađim igračima.

Nije isključeno da se još neko od iskusnijih igrača Belgije odluči na ovako radikalan potez, a Martinez je sve manje simpatičan javnosti u Belgiji.

Top Komentari

Benjamingst
Raspada se Belgija, nesto poput nas....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi