"Šokirani smo, niko ne razumije ovu odluku"

Fellaini o izostavljanju Nainggolana iz reprezentacije

"Šokirani smo, niko ne razumije ovu odluku"

M. Šljivak

Veznjak Rome Radja Nainggolan nije se našao na spisku selektora Belgije Roberta Martineza za Svjetsko prvenstvo.

Iako je jedan od najboljih veznjaka u Evropi, Martinez očigledno nije ljubitelj fudbalera Rome i odlučio je da ga izostavi sa konačnog popisa.

Ovaj potez je izazvao ogorčenje kod navijača ove selekcije, ali ni fudbaleri Crvenih đavola nisu previše očarani odlukom selektora.

Nainggolanov dobar prijatelj Marouane Fellaini je otkrio kako je Radji teško palo što ne ide na Mundijal.

"Za nas je bio šok kada smo čuli da ga nema, ali selektor je tako odlučio i on je šef. Iskreno, igrači su također razočarani, javnost, ali ponavljam, moramo poštovati odluku selektora", rekao je Fellaini, te je dodao:

"Čuo sam se sa Radjom. Bio je razočaran. Rekao sam mu da poštuje odluku selektora i da jednostavno mora prihvatiti njegovu odluku. Mi igrači tu odluku ne razumijemo jer je on fantastičan fudbaler. Menatalno je jak i razumijem njegovu odluku da se oprosti od reprezentacije", istakao je Fellaini.

"S tugom i bolom u srcu odlučio sam da završim reprezentativnu karijeru. Uvijek sam radio sve da predstavljam našu zemlju, ali nažalost nije uvijek sve do mene. Od danas sam samo navijač Belgije", kazao je Nainggolan odmah po objavljivanju spiska za Mundijal.

Iskusni veznjak je za nacionalni tim odigrao ukupno 30 utakmica i postigao je šest golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi