Naismith ušao umjesto Bešića i natrpao mrežu Begovića

Everton savladao Chelsea s 3.1

Naismith ušao umjesto Bešića i natrpao mrežu Begovića

Edmir Škorić
Teme:

Sjajnu utakmicu odigrali su Everton i Chelsea u petom kolu engleskog Premiershipa, a domaći su priredili novi šok za Josea Mourinha i njegov tim, te su slavili s 3:1.

Chelseajeva loša forma se nastavila i na Goodison Parku, u utakmici koju je branio naš Asmir Begović, umjesto povrijeđenog Thibauta Courtoisa.

Počelo je povredom našeg Muhameda Bešića,veznjaka Evertona, u devetoj minuti i ne zna se koliko će Bešić odsustvovati s terena, ali imao je bolnu grimasu s kojom je napustio  teren.

Umjesto njega je ušao Steven Naismith i baš će Naismith kasnije postati junak Karamela. U 17. minuti Brendan Galloway centrira, Naismith glavom loptu šalje iza leđa Begovića.

Pet minuta kasnije Ross Barkley dodaje do Naismitha, ovaj sjajnim udarcem postiže novi pogodak. Chelsea uspijeva da smanji preko Nemanje Matića u 36. minuti. U nastavku su Plavci pokušali da izbjegnu poraz, ali Everton je bio opasniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je u 68. minuti mogao da riješi utakmicu, ali Begović je spasio goste iz Londona. Naismith je ipak dokrajčio Chelsea golom u 82. minuti. Chelsea ostaje na četiri boda, Everton se popeo na treće mjesto sa osam bodova.


Steven Naismith Goal Everton 1 - 0 Chelsea... by goals5
Steven Naismith Amazing Goal - Everton 2-0... by besfordkastrati
Nemanja Matic Goal - Everton vs Chelsea 2-1 by livegoalshd

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.