Najbolji igrač Sjeverne Irske izdao selektora, neće igrati protiv BiH!
Njegovi problemi sa O'Neillom nisu od jučer, pa tamošnji mediji špekulišu da je napadač Rangersa vjerovatno završio svoju reprezentativnu karijeru dok god je ovaj selektor na klupi.

Kontroverzni napadač poremetio atmosferu u timu

Najbolji igrač Sjeverne Irske izdao selektora, neće igrati protiv BiH!

Reprezentacija Sjeverne Irske našla se u iznenadnim problemima koje je prouzrokovao prvi napadač ove selekcije i njen ponajbolji fudbaler Kyle Lafferty.

Odranije kontroverzni Lafferty dobio je poziv za utakmice protiv Austrije i BiH u Ligi nacija, ali se nije pojavio na okupljanju čime je iznevjerio selektora Michaela O'Neilla.

Igrači Sjeverne Irske okupili su se u ponedjeljak, a Lafferty se jedva sjetio da javi selektoru da neće doći na ovu reprezentativnu akciju zbog navodne povrede.

"Lafferty me nazvao kasno u nedjelju da mi kaže kako neće doći na okupljanje, što smo očekivali. Razočaran sam što je sam sebe izbacio iz konkurencije za naredne dvije utakmice", rekao je O'Neill, te zaključio:

"Šta je, tu je. U potpunosti sam se posvetio fudbalerima koji su tu, oni su trenutno bitni".

Klye Lafferty (31) je za reprezentaciju Sjeverne Irske odigrao 68 utakmica i postigao 20 golova, te je najbolji strijelac tima među aktivnim članovima reprezentacije. Međutim, u posljednje vrijeme za nacionalni tim igra veoma loše za šta mnogi smatraju da nije stvar puke slučajnosti.

Njegovi problemi sa O'Neillom nisu od jučer, pa tamošnji mediji špekulišu da je napadač Rangersa vjerovatno završio svoju reprezentativnu karijeru dok god je O'Neill na klupi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Laffertyjevo ponašanje osudili su i njegovi saigrači iz reprezentacije, koji su saglasni da je robusni napadač ovoga puta prevršio svaku mjeru.

Podsjetimo, meč BiH i Sjeverne Irske igra se u ponedjeljak na Grbavici sa početkom u 20:45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi