Najbolji na svijetu strepi, moguća suspenzija od 12 utakmica

Ronalda očekuje kazna

Najbolji na svijetu strepi, moguća suspenzija od 12 utakmica

Edmir Škorić

Cristianu Ronaldu prijeti i do 12 utakmica neigranja zbog jučerašnjeg incidenta na meču španskog Superkupa protiv Barcelone.

Ronaldo je u susretu na Nou Campu ušao u nastavku meča, postigao je eurogol u 80. minuti za 2:1 (Real slavio s 3:1, op.a), a potom dobio dva ekspresna žuta kartona i morao je ranije u svlačionicu.

Kada mu je sudac Ricardo De Burgos Bengoetxea pokazao put u svlačionicu, Ronaldo ga je odgurnuo s leđa i postoji mogućnost da bude žestoko kažnjen, pišu jutros medji u Španiji, između ostalih i ugledni Marca i As.

Po članu 96 pravilnika Španskog nogometnog saveza, za bilo kakav napad na službeno lice može se izreći od četiri do 12 utakmica suspenzije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon što mu je pokazan crveni karton, igrač me u znak protesta i neslaganja s odlukom gurnuo s leđa", napisao je sudac u svom izvještaju i tako će najbolji igrač svijeta sada strepiti prije nego sazna kaznu, a u svakom slučaju ne igra revanš u Madridu i vjerovatno najmanje još nekoliko mečeva. 

Iako je Ronaldo pretjerao sinoć, zaista su male šanse da mu Španski nogometni savez zabrani igranje na 12 mečeva. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi