Svi moraju biti spremni za revanš: Valverde odmara svoje zvijezde

Barcelona u subotu igra protiv Celte

Svi moraju biti spremni za revanš: Valverde odmara svoje zvijezde

Barcelona je sinoć na svom Nou Campu sa 3:0 savladala Liverpool u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, pa će sa velikom prednošću putovati na revanš.

Iako su njegovi izabranici ostvarili veliku prednost u prvom polufinalnom meču, Ernesto Valverde ne želi ništa prepustiti slučaju, pa će odmarati svoje zvijezde u narednom prvenstvenom meču.

Plan trenera Barcelone da protiv Celte odmori što više igrača se mogao očekivati pošto su Katalonci već potvrdili titulu pravaka Španije, a neće ga promijeniti ni činjenica da je njegova ekipa sinoć ostvarila veliku prednost.

Velverde je već obavijestio svoje najvažnije igrače da će gostovanje na Balaidosu biti prilika da se odmore.

Treba podsjetit da je Valverde u remiju sa Huescom između dva meča četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda odmarao čak 10 igrača.

Lionel Messi će sigurno odmarati, prije svega zbog problema sa preponom zbog kojeg ga Barcelona "čuva" već dvije sedmice, pa u tom periodu nije počeo nijednu utakmicu u LaLigi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači poput Inakija Pene, Mousse Waguea, Oriola Busquetsa, Alexa Collada, Riquija Puiga, Calresa Pereza i Abela Ruiza su jutros trenirati sa prvim timom i očekuje se da će se naći među putnicima u Vigo.

Inače, duel Celte i Barcelone se igra u subotu od 20:45 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi