Predsjednik Barce otkriva koliko će Messi još igrati: Možda i do 45. godine?

Zanimljivo objašnjenje

Predsjednik Barce otkriva koliko će Messi još igrati: Možda i do 45. godine?

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu poručuje da Leo Messi nikada neće napustiti ovaj klub. 

Podsjetimo, Argentinac je prije dvije noći odigrao još jednu bajkovitu utakmicu i to protiv Liverpoola kojem je postigao dva pogotka u prvom susretu polufinala Lige šampiona.

Posebno impresivan je bio gol iz slobodnog udarca koji je ponovo pokrenuo priču o tome da je Messi najbolji fudbaler koji se ikada pojavio na zelenom travnjaku.

U tom periodu smo mogli čuti i priču da bi Messi karijeru trebao završiti u rodnoj Argentini i to kao član Newell's Old Boyjsa, ali jasno je da od toga neće biti ništa.

"Leo pripada svjetskom fudbalu, ali uvijek je živio u Barceloni. On će biti 'one-club' čovjek. Nikada nas neće napustiti. Prestat će igrati, ali uvijek će biti s nama", rekao je za The Guardian Bartomeu.

Također, otkrio je i do koje godine bi Messi mogao igrati fudbal.

"Mogao bi igrati i dok ne napuni 45 godina, ko zna? On zna da će igrati još barem tri, četiri ili pet sezona, ne znamo koliko tačno - onoliko koliko on bude želio. Spremamo se za dan kada će prestati igrati. Igrači poput Dembelea, Lengleta ili Arthura su tu da bi činili okosnicu tima kada Messi bude prestao igrati, ali još uvijek ne razmišljamo mnogo o tome jer ima dosta vremena. Mislim da taj dan (kada će se Messi oprostiti) nije blizu", dodao je predsjednik Barcelone.

Ronaldo nije ni do koljena Messiju kada su u pitanju slobodni udarci

Kada već govorimo o Messiju, treba reći da je on već osam golova dao iz slobodnjaka ove sezone što je najviše otkako igra u dresu katalonskog kluba u jednoj sezoni. Jasno je da svi porede Messija najviše s Cristianom Ronaldom, ali u ovom segmentu to je nemoguće.

Naime, Ronaldo je ove sezone u dresu Juventusa izveo čak 16 slobodnjaka, ali nije zabio niti jedan gol. Čak šta više na gol iz slobodnjaka u klupskom fudbalu čeka čak 960 dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednji gol iz slobodnog udarca u dresu nekog kluba Ronaldo je zabio u decembru 2017. godine kada je nastupao za Real Madrid u meču protiv Gremija.

S druge strane, Messi je u svojoj karijeri dao čak 46 golova iz slobodnih udaraca, a njih 12 zabio je od početka 2018. godine. To je čak više i od bilo kojeg kluba u Evropi od liga petice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti