Marca izabrala Realovih 11 najgorih u povijesti: Bilo je mjesta i za Bosanca

Baljić, Cassano, Coentrao...

Marca izabrala Realovih 11 najgorih u povijesti: Bilo je mjesta i za Bosanca

Edmir Škorić

Ugledna Marca sastavila je listu igrača koje je svrstala u "najgorih 11 Real Madrida u povijesti".

Real Madrid je klub koji je uglavnom dovodio najbolje igrače ili ako ne najbolje, onda one koji bi to mogli da postanu. Bilo ih je na hiljade kroz povijest slavnog kluba, ali bilo je i promašenih investicija. Itekako.

Marca je sastavila jedan cijeli tim od igrača koji su bili članovi Reala, ali definitivno nisu ostavili trag. Zbog ovog ili onog razloga, nisu pokazali sav svoj potencijal u dresu najvećeg kluba na svijetu.

Krenimo od golmana. Tu poziciju popunio je Albano, koji je 1996. godine najprije potpisao za Racing de Avellanedo i nakon dobrih nastupa, 1999 godine je došao u Real Madrid. S obzirom da je tu već bio Iker Casillas, Albano nije imao minutažu, pa je ubrzo otišao u Valladolid.

Nije baš da je bio katastrofa, jednostavno za njega u tom momentu nije bilo mjesta na golu Reala.

Diogo je bio pojačanje Reala iz River Platea na početku ere Florentina Pereza. Bio je izuzetan borac na terenu, ali nije uspio da pokaže kvalitet na terenu. Izgledalo je da je pred njim velika budućnost, ali on se nije snašao na evropskom tlu.

Oglasi

Jonathana Woodgatea se sigurno mnogi od vas sjećaju. U Real je stigao iz Engleske, izgledalo je da će biti veliko pojačanje, no njegov početak avanture u Madridu obilježile su povrede. Debitovao je protiv Athletica, postigavši autogol i dobivši crveni karton.

Plaćen je 18 miliona eura Leedsu, ali ispostavilo se da je to bio pogrešan potez i Reala i njega samog. Kasnije je u jednom intervjuu otkrio da je definitivno trebao ostati u Engleskoj.

Predrag Spasić je bio stanovici jugoslovenski stoper, ali se "proslavio" u Realu tako što je na Camp Nouu postigao autogol protiv Barcelone. Odigrao je oko 20 utakmica, ali je nakon toga otišao u Osasunu gdje je ipak mogao da igra bez pretjeranog prititska.

On je ponikao u rodnom Kragujevcu, a igrao je prije Reala i za Partizan. Dres jugoslovenske reprezentacije oblačio je 31 puta i dao je jedan gol.

Fabio Coentrao je igrač koji možda baš i ne zaslužuje da bude u ovom timu. Imao je dobrih partija, čak jedno vrijeme bio starter ispred Marcela, posebno kod Josea Mourinha, no Marca smatra da je i on mogao i morao mnogo više od onoga što je dao Realu.

Oglasi

Tomas Gravesen bio je "najčudniji igrač koji je prošao kroz Real". Odlikovali su ga gruba igra i loše šale, neshvatljivi potezi, arogancija... Odigrao je preko 40 utakmica za Real Madrid, ali to nije spriječilo urednike Marce da ga uvrste u najgori tim Reala u povijesti.

Pablo Garcia je stigao za pet miliona eura iz Osasune. Urugvajac je boravio u Madridu od 2005. do 2008. godine, no nije dobijao pravu šansu. Kasnije je igrao na posudbama u Celti i Murciji, a karijeru okončao u Grčkoj.

Julien Faubert je bio desni ofanzivni bek koji je u Real Madrid došao na posudbu iz West Hana 2009 godine, no samo je dva puta obukao dres Kraljeva. Mijenjao je klubove "kao čarape", na kraju završio u Indoneziji, gdje još uvijek igra.

Bivši francuski reprezentativac je obećavao dok je još igrao za West Ham, ali sve je ostalo samo na tome.

Ukupno je za Real odigrao samo 60 minuta, a kruže priče da je jednom prilikom zaspao na klupi Reala.

Oglasi

Elvir Baljić je bio proslavljeni bh. reprezentativac kada ga je bivši predsjednik Lorenzo Sanz uočio dok je igrao za turski Fenerbahče i platio tada zaista velikih 15 miliona eura. Boljić je otišao na posudbu u Rayo Vallecano kod svog zemljaka Elvira Bolića. I povrede su spriječile da napravi nešto više u Madridu, a Marca čitateljima ukazuje na to kako je Baljić kasnije postao profesionalni pjevač.

Radio je u stručnom štabu bh. reprezentacije, a radio je i kao trener u FK Tuzla City.

Bližimo se kraju "najgorih 11 Reala" po izboru Marce. Mjesto u napadu zauzeo je kontroverzni Italijan Antonio Cassano. On je stigao u Real u zimu 2006. godine. Potpisao je na šest i pol sezona, ali je proveo u Realu jedva 18 mjeseci i odigrao je samo 29 utakmica, te je u tom periodu postigao četiri gola.

VIše je pažnje privukao nekim potezima izvan terena nego na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U najgorih 11 Reala našao se i Royston Drenthe, kojeg je Real platio 14 miliona eura Feyenoordu. Radilo se o lijevom beku koji je uglavnom više vremena provodio u napadu. Tadašnji trener Reala Bernd Schuster bio je oduševljen njime na U-19 Evropskom prvenstvu, ali u Realu nije bio ni sjena od tog igrača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Bajić bolji od Hazarda s njim su makar ligu prvaka osvojili
20 0
m1987
Po meni su gora pojacanja Hazard i Jovic ipak su placeni 130m+60m, dok vecina ovihu postavi su za 10ak m dolazili
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi