Najplaćeniji igrači napustili Crvenu zvezdu!

Jučer im smanjene plate

Najplaćeniji igrači napustili Crvenu zvezdu!

A. Čaušević

Uslijed pandemije koronavirusom Crvena zvezda reže troškove, nešto što prije ili kasnije većinu fudbalskih klubova.

Fudbaleri i rukovodstvo beogradskog kluba su jučer dogovorili smanjenje plata za 50 % sve odk traje pandemija koronavirusa, a dan kasnije dva fudbalera su napustili redove prvaka Srbije.

Za Crvenu zvezdu više neće igrati Rajiv van La Parra te Jander. Holanđanin je bio jedan od najplaćenijih igrača u timu, dok je Jander zarađivao nešto manje.

Odlazak Van la Parre i Jandera će će rasteretiri klupsku kasu, a sporazumom je dogovoreno da budu isplaćeni zaključno s 31. martom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Obojica fudbalera su na stadion Rajko Mitić stigli prošlog ljeta, ali zbog koronavirusa u Crvenoj zvezdi se nisu zadržali ni godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi