Najpoznatiji fudbalski pedofil na slobodi
(Foto: EPA) Adam Johnson je u svojoj karijeri branio boje Middlesbrougha, Leedsa, Watforda, Manchester Cityja i Sunderlanda. Za reprezentaciju Engleske je skupio 12 nastupa.

Šta je sljedeće za Adama Johnsona?

Najpoznatiji fudbalski pedofil na slobodi

Engleski fudbaler Adam Johnson je pušten iz zatvora nakon što je odslužio polovinu svoje šestogodišnje kazne zbog seksualnih odnosa sa 15-godišnom djevojčicom, u martu 2015.

Nakon tri godine iza rešetaka Adam Johnson je rano jutros pušten iz zatvora Moorland. Ispred zatvora ga je dočekao njegov otac Dave Johnson, a Adam se potom zaputio svojoj kući u Castle Edenu (okrug Durham).

Johnson je vezu sa maloljetnicom održavao u vrijeme dok je njegova, danas bivša, supruga bila trudna, a svoju četverogodišnju kćerku Aylu će sada moći viđati samo tokom posjeta pod nadzorom.

Iako je pušten iz zatvora nakon polovine izdržane kazne Johnson će ostati pod prismotrom organa reda, dok će njegova adresa biti unijeta u registar prebivališta osuđenih seksualnih prestupnika.

Nekadašnji reprezentativac Engleske i fudbaler Cityja i Sunderlanda je uhapšen i osuđen 2016. godine nakon što je sud zaključio i da je izbrisao 800 poruka razmijenjenih sa svojom žrtvom. Kontakt sa žrtvom mu je zabranjen nakon izlaska iz zatvora, a jedan od uslova dopusta je taj da odmah mora predati svoj mobilni telefon ukoliko policija to od njega zatraži.

Također, može biti poslan nazad u zatvor ukoliko izbriše bilo šta sa svog mobitela prije nego što ga preda nadležin organima, a da iste o tome ne obavijesti.

Adam Johnson će morati čekati 15 godine prije nego što će moći zatražiti da se njegovo ime skloni sa spiska sekuslanih prestupnika.

Fudbalska karijera?

Profesionalna fudbalska karijera 31-godišnjeg Adama Johnsona je po svemu sudeći gotova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjeruje se da nijedan klub u Engleskoj bez obzira na rang nije spreman pružiti priliku Johnsonu i ukaljati svoj ugled, a i sam 31-godišnji krilni fudbaler se nadao da može nastaviti igrati u inostranstvu.

Međutim, teško je vjerovati da će pronaći klub, a u neke države u kojima bi mogao tražiti angažman, poput Kine, neće moći ući dok ne odsluži ostatak uslovne kazne. To će se desiti 2022., a njemu će tada biti 34 godine...

Top Komentari

Reprezentativac
On je pedofil, a ocevi i majke koji nemaju vremena da uprate kakve im kcerke i gdje hodaju nisu krivi... kad se desi ovakva situacija, onda je obicno kriv muskarac, a “djevojcice od 15” sto izgledaju i ponasaju se kao da im je 25 niko i ne tereti...
6 0
Adnanos
Sranje. Pedofil pa jebote ovo nije normalno. Kad cura od 18 godina skoci na starca od 80 godina puno love normalno sa obe strane. Nemogu vise ovog sranja.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi