"Pjanić? Za primjer. Nije ljubomoran, ne stvara probleme..."
EPA

Fognini je sarađivao sa Pjanićem u Romi

"Pjanić? Za primjer. Nije ljubomoran, ne stvara probleme..."

Miralem Pjanić ovih dana je glavna tema, kako u bh. medijima, tako i onim inostranim.

Reprezentativac BiH poslije četiri uspješne sezone u Juventusu seli u Španiju, tačnije u Barcelonu, koja je za njegov igrački karton izdvojila 60 miliona eura.

Zbog Barcelone je Pjanić odbio i finansijski izdašnije ponude, među kojima je bila i ona od Paris Saint-Germaina, a na Camp Nou se nadaju da su napravili pravi potez i da će 'Mali princ' biti taj koji će držati igru u narednom periodu.

Biranim riječima o Pjaniću je govorio i Paolo Rongoni. Italijan je s našim fudbalerom sarađivao u Romi, gdje je radio kao kondicioni trener, a danas je u Lyonu sa Rudijem Garcijom.

"Bila je čast i privilegija sarađivati s jednim takvim fudbalerom. Zajedno smo postigli historijske rezultate", rekao je Rongoni na početku razgovora za španski Sport, pa nastavio:

"U sezoni 2014/2015. igrao je više od bilo koga u Romi, a uz to je i kontrolisao našu igru. Zabijao je golove, asistirao... Sjajne partije kasnije je prenio i u Juventus. On je sportista za primjer. Treba istaći da on po utakmici istrči i po 13 kilometara. Marljiv je, vrijedno trenira i razmišlja samo kako se poboljšati. Nije ljubomoran ni na veća imena u svlačionici."

Nastavio je biranim riječima govoriti o Pjaniću.

"Dobar je i kao osoba. On nikada nije stvarao probleme u svlačionici, a bio je i vođa."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje da će biti pojačanje za Barcelonu.

"Uvjeren sam da ima sve potrebne kvalitete za Barcelonu ili bilo koji drugi vrhunski klub. Tehnički je dobar, ima nevjerovatan pregled igre, a magično izdvodi i slobodnjake. Zreo je igrač", istakao je Rongoni nadajući se da će Pjanić dugo nositi Barcelonin dres.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
ja koliko znam Fongnini je teniser
4 0
BobPaisley
"Fognini je sarađivao sa Pjanićem u Romi" ...a u tekstu je Rongoni,i hajde ti sad znaj je li Pjanic saradjivao sa onim teniserom Fogninijem ili sa ovim Rongonijem???...j*be lud zbunjenog.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi