Najskuplji golman u historiji: Veselim se saradnji sa Sarrijem

Arrizabalaga pun optimizma

Najskuplji golman u historiji: Veselim se saradnji sa Sarrijem

Španac Kepa Arrizabalaga postao je jučer zvanično najskuplji golman svih vremena.

Odlaskom Courtoisa u Real Madrid, čelnici Chelseaja su odlučili za 80 miliona eura u svoje redove dovesti Arrizabalagu koji je sa londonskim klubom potpisao ugovor do 2025. godine.

Dojučerašnji član Athletic Bilbaa je priznao kako je Maurizio Sarri jedan od razloga dolaska u Premiership.

"Jako se veselim saradnji sa Sarrijem. Čuo sam o njemu dobre stvari, ima sjajne reference. Sada želim to vidjeti iz prve ruke, ali msilim da njegov stil nije toliko drugačiji od onog koji se koristi u španskoj reprezentaciji", kazao je Arrizabalaga, kojem ne nedostaje samopouzdanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjerujem u svoje kvalitete i da ću opravdati ukazano povjerenje. Ono što ja želim je osvajanje naslova i tom cilju težim."

Kepa u karijeri ima više od 100 ligaških nastupa i sasvim solidno iskustvo na najvišem nivou.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi