Najtužniji mogući kraj i to sa 25 godina: Postao je prvak Evrope, igrao fudbal života, a onda šok

Na vrhuncu karijere

Najtužniji mogući kraj i to sa 25 godina: Postao je prvak Evrope, igrao fudbal života, a onda šok

Admin Čaušević

Ponekad se u životu dese neke stvari koje se ne mogu kontrolisati. Na vrhuncu sreće desi se naglo prizemljenje. To je bio slučaj sa Rubenom de la Redom Gutierrezom.

Nekada odlični veznjak kada je bio na vrhuncu karijere i pružao životne partije je bio primoran da okonča karijeru. Fudbalu je regkao zbogom sa 25 godine, u novembru 2010. godine.

De la Red je izdanak omladinske škole Real Madrida, a do reprezentacije Španije dovela ga je odlična sezona u Getefau. Bio je član i ekspedicije Crvene furije koja je 2008. godine pokorila Stari kontinent.

Nakon toga kraljevski klub ga je vratio u svoje redove. Sezonu 2008/2009 je počeo odlično. Zabio je u prvenstvu, superkupu, Ligi prvaka, a onda je stigao kobni 30. oktobar 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U susretu Kupa Kralja protiv Real Uniona pao je na teren. Poslije pregleda se ispostavilo da ima problema sa srcem, te da je za njega sezona 2008/09 završena. U sezoni 2009/10 nije nikako igrao pa je kopačke o klin okačio u novembru 2010. godine.

Osim titule reprezentativnog prvaka Evrope u karijeri je još osvojio La Ligu 2007. te španski superkup 2008. godine. Jedno vrijeme je radio kao trener u omladinskim kategorijama Reala i Getafea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi