Najubitačniji napad Sarajeva od sezone osnivanja Premijer lige

Odavno nisu zabili više golova u 19 kola

Najubitačniji napad Sarajeva od sezone osnivanja Premijer lige

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva danas su s 3:1 pobijedili Čelik u meču 19. kola Premijer lige BiH, pa na pauzu odlaze sa plus pet u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Bordo tim je ove jeseni zaista bio na visokom nivou, pa je tako poslije 19 kola na učinku od 13 pobjeda, četiri remija i samo dva poraza i trenutno je bez sumnje najbliže tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je s današnja tri gola Čeliku, ukupno zabilo 43 gola, što je najviše nakon sezone 2002/03.

U spomenutoj sezoni Sarajevo je dalo čak 52 gola (poslije 19 kola), no tada je završilo treće na tabeli iza Leotara i Željezničara, što će reći da prvenstvo traje "do posljednjeg zvižduka", ali trenutna igra bordo tima svakako može da ohrabri sve navijače na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone Sarajevo je nakon 19 kola zabilo 42 gola, a inače među najefikasnijim timovima nakon 19 kola u Premijer ligi bio je Zrinjski, koji je u sezoni 2006/07 nakon 19 odigranih kola postigao 44 gola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Osnovati kurs u zabijanju golova,polaznici plavi Štrumpfovi sa Šugavice
27 0
milivoje
Kurs za polaznike kako staru da ti napune,primamljivo
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi