Najveći i najutjecajniji španski mediji "razapinju" Pjanića zbog prošlosti

Potenciraju "ljubav Pjanića prema Realu"

Najveći i najutjecajniji španski mediji "razapinju" Pjanića zbog prošlosti

E. Škorić

Madridski sportski listovi Marca i AS ne štede Miralema Pjanića nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom.

Logično je da listovi sa sjedištem u Madridu veću pažnju posvećuju Realu i ophode se bolje nego prema Barceloni, ali Pjanić definitivno nije zaslužio da ga nekoliko sati nakon potpisa za Katalonce pokušavaju napraviti mrziteljem tog kluba.

Neke ranije izjave Pjanića su prenešene kao 'antibarcelonske', odnosno potencira se da je Pjanić oduvijek favorizirao Real Madrid i Zinedinea Zidanea. Ok, to i jeste činjenica, ali možda ovo nije trenutak da se Bosanac razapne i svjesno se dodatno okreće navijače Barce protiv njega?

"Želim jednog dana da igram u Real Madridu i ako sve bude kako treba, zašto da ne?", svojevremeno je Pjanić, a prenosi AS, govorio za jedan od medija.

"Real mi je omiljeni klub još od Zinedinea Zidanea kada je igrao. Bio mi je tada omiljen i uvijek će to biti. Radit ću naporno da bih tamo igrao", govorio je bh. reprezentativac još 2009. godine.

Njegov najveći idol, Zidanae, od sada mu postaje najveći rival, a treba imati na umu da je Pjanić ranije kao igrač Lyona golom izbacio Real iz Lige prvaka. To ni AS, a ni Marca, očito ne znaju ili ne žele da se sjećaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElComandante
Kakve veze ima sto ih je izbacio iz lp to ne mijenja cinjenicu da je navijac Reala.
0 7
Penderinos
A to što je Miralem jedan veliki profesionalac koji bi poginuo na terenu taman da mu je vlastiti otac na suprotnoj strani, to niko nije objavio ? Koje ste VI smeće od novinarstva, samo iznosite činjenice koje dobro prolaze u masi, nigdje istine
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi