Pjanić se emotivnom porukom oprašta od Juventusa: "Diši Mire..."

Bh. veznjak će se uskoro pridružiti novom klubu

Pjanić se emotivnom porukom oprašta od Juventusa: "Diši Mire..."

Sve špekulacije o budućnosti Miralema Pjanića su danas stale. Barcelona i Juventus su se dogovorili, Arthur će uskoro preseliti na Allianz stadion, a Pjanić na Nou Camp.

Zvanično, Barcelona će za Pjanićev transfer izdvojiti 60 miliona eura uz dodatnih pet miliona bonusa, a bh. veznjak će se novom klubu pridružiti nakon okončanja aktuelne takmičarske sezone.

Nedugo nakon što je Barcelona potvrdila Pjanićev transfer, bh. fudbaler je odlučio uputiti emotivnu poruku Juventusu, iako još neće napustiti Torino.

"Diši Mire, to je ono što ponavljam u sebi u odlučujućim momentima utakmice. I to je ono što sada sebi stalno govorim, dok pokušavam napisati ono što trenutno osjećam", počeo je Pjanić svoju poruku na Instagramu pa nastavio:

"Stigao sam prije četiri godine pokušavajući osvojiti sve. Čak i kada to ne možete, to je ono što igrač Juventusa uvijek mora pokušavati. Bile su to četiri intenzivne godine, tokom kojih sam živio sa velikim profesionalcima, ali prije svega sa iskrenim prijateljima. Sa njima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze, poraze koji su se dešavali na samo jedan korak od cilja... Ovo su godine u kojima sam sazrio kao čovjek i otac. Ovo je grad u kojem je Edin odrastao, postao navijač ovog kluba i grad u kojem smo moja porodica i ja stvorili najbolje uspomene naših života".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nastavio je Pjanić tako što se zahvalio porodici Agnelli koja je na čelu kluba, svim saigračima, trenerima i osoblju kluba i naravno navijačima "zbog kojih se osjećao posebnim svakog dana".

Miralem Pjanić je u Juventus stigao na ljeto 2016. godine iz Rome. Od tada je u dresu Stare dame odigrao 171 utakmicu, postigao 22 gola i upisao 36 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Ne vjerujem, sta se dešava ovom Juventusu: prodaju Pjanić, Mandzukica I jos par dobrih igrača su prodali, vratiše Higuaina koji I sam ne zna bil igro još malo il ne, ode im I Marotta (sportski direktor), al tu je Sarri! STRASNO, UPROPASTISE SE Ljudi.
9 1
Arnel925
Arthur ima kvaliteta da bude dobar igrač. Definitivno dobar potez Juventusa. Imaju igrača 10 godina. Ili ce ga prodati za duplo za 2-3 godine.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi