Legendarni italijanski golman ipak nije završio sa fudbalom - igraće špica!

Treniraće ga otac

Legendarni italijanski golman ipak nije završio sa fudbalom - igraće špica!

Ako bi se provela anketa među golmanima, i ako bi oni bili iskreni, vjerovatno bi ih većina pozitivno odgvorila na pitanje: Da li biste željeli nekada zaigrati "u polju"?

Većini se ta želja neće nikada ne ispuniti u bilo kojem obliku organizovanog fudbala, ali će se ispuniti jednom legendarnom Italijanu.

Stefano Sorrentino, jedan je od kultnih likova italijanskog fudbala (dio karijere je proveo i u Grčkoj), odlučio je završiti karijeru - barem je tako najavio prošle sedmice.

Ovaj legendarni čuvar mreže je nakon više od 20 godina profesionalnog fudbala i 363 utakmice u Seriji A u jednom momentu odlučio da je dosta.

Inače, najveći dio karijere je proveo u Chievu i postao živa legenda "Letećih magaraca". Nastupio je za Chievo ukupno 271 put i kao igrač ovog kluba je, sa punih 40 godina, završio fudbalsku karijeru, samo nakratko - ispotavilo se.

"Danas se opraštam sa fudbalom. Imao sam sreće igrati u Seriji A sa 40 godina. Proteklih par mjeseci sam imao nekoliko ponuda, ali me ništa nije uzbudilo, tako da je vrijeme da počnem razmišljati o tome šta ću raditi kada odrastem", izjavio je nedavno, šaljivim tonom, Sorrentino za Sky Sports, ali se onda predomislio.

Završio je Sorrentino sa golmanskim rukavicama, ali ne i sa fudbalom. Istina, sada će biti daleko od vrhunskog nivoa.

Naime, jučer je Sorrentino zvanično postao novi igrač Cerva, ekipe koja se takmiči u osmom rangu italijanskog fudbala (Druga kategorija, Grupa A). Ono što je zanimljivo, Sorrentino će igrati na poziciji špica - što je očigledno bila njegova velika želja.

Također je zanimljivo da će ga sada trenirati njegov otac, Roberto Sorrentino, koji je strateg Cerva.

Tako će Sorrentino nakon godina "sudara" sa najboljim napadačima u Italiji i sam biti prijetnja za golmane - u regionalnim "obračunima".

Za kraj valja podsjetiti da je Sorrentina legendarni napadač Antonio Di Natale svojevremeno proglasio jednim od najboljih u Seriji A, a tokom godina je postazo poznat kao stručnjak za branjenje jedanaesteraca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Seriji A ih je skinuo 25, a jedan od njih i Cristianu Ronaldu, prije godinu dana.

Osim Chieva, Sorrentino je u svojoj bogatoj golmanskoj karijeri bio član Juventusa, Torina, Juve Stabije, AEK-a, Recreativo Huelve i Palerma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi