Nije se ni namučila: Barca ponizila Sevillu u Madridu i osvojila duplu krunu

Kup kralja

Nije se ni namučila: Barca ponizila Sevillu u Madridu i osvojila duplu krunu

E. Škorić

Na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu odigrano je finale Kupa kralja, a u njemu je Barcelona ponizila Sevillu s 5:0.

Navijači Seville okupirali su stadion Atletica u Madridu, ali nisu baš očekivali da njihov tim bude potopljen protiv Barcelone, koja je stigla do duple krune i jedina mrlja na sezonu je ispadanje od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka.

Samo 14 minuta bilo je dovoljno Kataloncima da povedu. Coutinho je nesebično uposlio Suareza, a ovom nije bilo teško da loptu plasira u mrežu.

Već u 31. minuti Messi je udvostručio vodstvo Barcelone, a Suarez novim golom pet minuta prije kraja odlaska na odmor praktično završava posao i Barca je već tada mogla početi sa slavljem.

U nastakvku utakmice Iniesta i Coutinho s penala u potpunosti razbijaju Sevillu, koja može da se pohvali da je u osmini finala eliminisala Manchester United, no u domaćem šampionatu joj ne ide baš najbolje.

Inače, Barceloni je ovo bio 30. trofej Kupa kralja i četvrti u nizu. Sevilla je ostala na pet trofeja, posljednji put je osvojila 2010. godine, a 2016. godine je baš od Barcelone izgubila u finalu.

Kup kralja, finale:
Sevilla - Barcelona 0:5 (Suarez 14, 40, Messi 31, Iniesta 52, Coutinho 69 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije