Nakon 10 godina Arsenal zaigrao na Fratton Parku i pobijedio, ali ostao bez važnog igrača

FA kup

Nakon 10 godina Arsenal zaigrao na Fratton Parku i pobijedio, ali ostao bez važnog igrača

Edmir Škorić

Posljednji put je Arsenal na kultnom Fratton Parku gostovao krajem 2009.godine u Premier ligi, tada je slavio s 4:1, a bio je siguran i večeras u meču osmine finala FA kupa.

Portsmouth odavno nije Arsenalov rang, no svakako zbog svoje historije izaziva veliko poštovanje. Topnici su ozbiljno shvatili večerašnjeg rivala/niželigaša, iako je Mikael Arteta "izmiksao" sastav, no svakako je to bilo dovoljno da se ostvari pobjeda.

Meč je ozbilježila teška povreda Torreire kojeg je u 16. minuti zamijenio Ceballos, a golove za pobjedu postigli su Sokratis na isteku prvog dijela i Nketiah u 51. minuti.

Grk je zakucao loptu nakon centaršuta Nelsona s desne strane, dok je Nketiah također bio priseban nakon jednog oštrog ubačaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Topnici će naknadno saznati rivala u četrtfinalu, a u ostalim parovima sastaju se Sheffield Wed. - Manchester City, Reading - Sheffield United, Chelsea - Liverpool, WBA - Newcastle, Leicester - Birmingham, Tottenham - Norwich, Derby - Manchester United.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

razligu
Bravo djeco
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi