Nakon Agnellijevih izjava stižu rekacije i iz Torina: Apsurdno, sport je za sve

Gazda Juventusa uzburkao strasti

Nakon Agnellijevih izjava stižu rekacije i iz Torina: Apsurdno, sport je za sve

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli je uzburkao strasti svojim izjavama tokom samita Bussines of Football u Londonu.

Agnelli je i ovu platformu iskoristio da "progura" ideju o evropskoj Super ligi, a onda se dotakao i rivala njegovog Juventusa iz Serije A - Atalante.

"Imam veliko poštovanje za sve što Atalanta radi, ali bez ikakve internacionalne historije i zahvaljujući samo jednoj sezoni, oni imaju pristup najvećem evropskom klupskom takmičenju. Da li je to u redu ili ne?", rekao je, između ostalog, Agnelli.

Stigao je ubrzo odgovor i iz Bergama, grada od 120.000 stanovnika koji živi za Atalantu.

"Pored elite bogatih i slavnih, ja preferiram rezultate ostvarene na terenu i zasluge date onima koji su, čak iako predstavljaju gradić iz provincije, zaradili svoje mjesto u Evropi znojem i maštom. To se zove SPORT!", napisao je na svom Twitteru gradonačelnik Bergama Giorgio Gori.

Inače, Atalanta je prošle sezone izborila prvi historijski nastup u Ligi prvaka u kojoj je dogurala skoro do četvrtfinala.

Danas stižu nove rekacije na Agnellijev govor, pa se oglasio i predsjednik manjeg kluba iz Torina - Torina.

"Smatram apsurdnim uopšte komentarisati to u ovom momentu. Nemamo šta reći, a što već nismo rekli između mnogobrojnih događaja ove godine", izjavio je predsjednik Torina Ubrano Cairo, pa nastavio:

"Raspodjela rasursa je često neproporcionalna, a takmičenje za odabranu nekolicinu bi učinilo bogate klubove još bogatijima i povećalo jaz između takvih i svih ostalih... Ozbiljno bi naškodilo kompetitivnosti i elementu zabave u nacionalnim šampoionatima".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rizikujemo da više ne gledamo uzbudljive, hrabre primjere u evropskim ligama, poput Leicestera, Atalante i Getafea. Ogromna razlika u povratu bi spriječila investicije potrebne da bi ostali kompetitivni", smatra Cairo.

"Sport je takmičenje i mora biti mjesta za sve. Ako je veliki klub puno uložio, ali ne dolazi do željenih rezultat, to znači da napravili nešto loše... To se dešava, ali oni koji su napravili bolji posao ne smiju biti kažnjeni zbog toga. Ako pojedina takmičenja ostavimo samo odabranim klubovima eliminišemo esenciju sporta", poručio je Cairo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi