Pjanić derbi počinje s klupe?

Sarri ga planira odmoriti

Pjanić derbi počinje s klupe?

Edmir Škorić

Juventus i Inter sastat će se u nedjelju na Allianz stadionu u Torinu, što se smatra i jednom od utakmica sezone.

Juve i Lazio za sada su najbliže Scudettu, no Inter je i dalje u igri, a naredni meč mogao bi da razjasni mnoge stvari.

Koronavirus je sve opasniji i odnosi sve veći broj žrtava, a najgore je pogođen sjeverni dio Italije, zbog čega su otkazane brojne utakmice u Seriji A i one koje će se odigrati, odigrat će se pred praznim tribinama.

Juve - Inter je nekoliko puta pomjeren, ali je prema posljednjim informacijama zakazan za nedjelju, dok je otkazan meč Juventus - Milan u Kupu koji je trebao da se odigra u srijedu navečer.

Tuttosport, list sa sjedištem u Torinu, objavio je danas u svom štampanom izdanju da bi Maurizio Sarri u derbi s Interom mogao krenuti bez Miralema Pjanića i Leonarda Bonuccija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je obojicu planirao da odmori protiv Milana, no revanš nije igran, ali je italijanski stručnjak odlučan da ih svejedno odmori za vikend protiv Intera, bez obzira što se radi o jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

Nadalje se navodi da su Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala gotovo sigurni u napadu. Ako Sarri krene s 4-3-3, bit će i Juan Cuadrado, ali ako krene s 4-3-1-2, jedan od Federica Bernardeschija i Aarona Ramseyja igrat će iza njih.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi