Nakon Kanea i Dele Alli će propustiti nekoliko utakmica Tottenhama
Alli se povrijedio na utakmici protiv Fulhama, koju su Pijetlovi dobili sa 2:1, a to je treća slična povreda koju je Englez "zaradio" ove sezone.

Nove povrede u Tottenhamu

Nakon Kanea i Dele Alli će propustiti nekoliko utakmica Tottenhama

Esmer Oštraković

Nakon što je Tottenham zadesila povreda Harryja Kanea, sada se povrijedila još jedna od glavnih uzadnica ekipe, Dele Alli.

Alli se povrijedio na utakmici protiv Fulhama, koju su Pijetlovi dobili sa 2:1, a to je treća slična povreda koju je Englez "zaradio" ove sezone.

U posljednjim trenucima utakmice na Craven Cottageu, Alli je teren napustio šepajući, a dodatne pretrage potvrdile su najgore noćne more za navijače Tottenhama.

Tako se pridružio Harryju Kaneu na listi povrijeđenih igrača, te će obojica propustiti utakmicu polufinala Carabao kupa protiv Chelseaja kao i potencijalno finale. Također neće igrati niti prvu utakmicu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, kao niti utakmicu FA kupa protiv Crystal Palacea.

"Dodatne pretrage pokazale su da je Alli istegao tetive koljena. On će proći proces oporavka sa našim medicinskim timom, a očekuje se da se na teren vrati početkom marta", objavili su iz Tottenhama.

Povreda Allija predstavlja dodatni problem Pochettinu, posebno jer nema ni Heung-min Sona, koji je sa svojom reprezentacijom na Azijskom kupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lucas Moura se još uvijek oporavlja od povrede koljena, te će on najverovatnije dobiti šansu da zaigra protiv Chelseaja.

Uprkos ovim povredama, Mauricio Pochettiono čini se nema namjeru da dovodi nove igrače u napad svoje ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi