Nakon odlaska Eto'oa: Još samo četiri igrača koji su nastupili na SP-u 1998. i dalje aktivno igraju
Eto'o se u 38. godini oprostio od nogometa

Već su zašli u pozne igračke godine

Nakon odlaska Eto'oa: Još samo četiri igrača koji su nastupili na SP-u 1998. i dalje aktivno igraju

S. Pašalić

Legendarni napadač Samuel Eto'o je danas objavio da u 38. godini završava svoju karijeru.

Kamerunac je imao bogatu karijeru u kojoj je između ostalih nastupao i za Real Madrid, Barcelonu, Inter i Chelsea, a osvojio je i brojne trofeje.

Eto'o je četiri puta osvajao Ligu prvaka, tri puta je bio prvak Španije sa Barcelonom, sa Interom je stigao do naslova u Seriji A, te je osvajao još mnogo trofeja i pojedinačnih nagrada.

Sa reprezentacijom Kameruna je 2000. i 2002 osvajao Afrički kup nacija, a za svoj nacionalni tim je odigrao 118 utakmica i postigao je 56 golova.

Bivši napadač Barcelone je debi za Kamerun imao 1997. godine, a 1998. je nastupao i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Ono što je još zanimljivo je da je nakon završetka karijere Samuela Eto'oa ostalo još samo četiri igrača sa tog takmičenja koji su i dalje aktivni.

Gianluigi Buffon iz Italije, Lee Dong-gook iz Južne Koreje, Shinji Ono iz Japana i Hussein Abdulghani iz Saudijske Arabije i dalje aktivno igraju nogomet.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi