Nakon odličnog Eura: Giaccherini mijenja klub
Foto: EPA

Na pragu potpisa za Torino

Nakon odličnog Eura: Giaccherini mijenja klub

Italijanski reprezentativac Emanuele Giaccherini iza sebe ima odlično Evropsko prvenstvo u Francuskoj, gdje je bio jedan od najboljih igrača Azzurra.

Do prije nekoliko sedmica pomalo zaboravljeni Giaccherini je ponovo skrenuo pažnju na sebe i sve su prilike da će od naredne sezone nastupati za Torino, koji ga želi dovesti.

Giaccherini je ugovorom vezan za Sunderland, u koji je stigao 2013. godine iz Juventusa, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Bologni.

Ugovor sa engleskim klubom važi mu do 2017. godine i čini se da u Sunderlandu nemaju namjeru ponuditi mu novi. Situaciju vreba Torino, koji bi ovog 31-godišnjeg fudbalera mogao angažovati za svega 2 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Emanuele Giaccherini je u prošlosti nastupao i za Cesenu, Vorli, Bellariju i Paviju, a za Italiju je odigrao 29 utakmica i postigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi