Nakon penala Dinamo izbacio Liverpool i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka

Liga prvaka za omladince

Nakon penala Dinamo izbacio Liverpool i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka

E. Škorić

Juniori Dinama plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede nad Liverpoolom.

Kao i seniori, tako i omladinci Dinama briljiraju u Evropi ove sezone, pa su u Ligi prvaka dogurali među osam najboljih u ovoj konkurenciji.

Nakon što je poluvrijeme završeno bez golova, u nastavku se mreža tresla u dva navrata.

Gosti su poveli u 52. minuti. Nijemac Paul Glatzel napravio je dar-mar po desnoj strani, prošao je tri igrača Dinama pa odigrao povratnu loptu za ubojitog Bobbyja Duncana, rođaka Stevena Gerrarda, kojem nije bilo teško zabiti za 1:0.

Dinamo je uspio izjednačiti u 68. minuti. Antonio Marin je fantastično prošao i poslao povratnu za Šipoša, koji pogađa za izjednačenje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostalo je 1:1, a na penale je slavio domaći sastav, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Chelseaja ili Montpelliera.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Sad fino osvojite tu LS... I prodajte se u top klubovima... a nasi iz BiH Klubovi neka mjenjaju trenere kao da su carape, klubovi se svadjaju its, dok susjedi Srbi i Hrvati napreduju u Euro kupovima a mi prvo pred kolo strepimo of amatera ako se prodje u drugom pretkolu smo out...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi