Nakon Prosinečkog na klupu Azerbejdžana stiže još jedna velika zvijezda

Keane pregovara oko ugovora

Nakon Prosinečkog na klupu Azerbejdžana stiže još jedna velika zvijezda

E. Čaušević

Azerbejdžan je prethodnih desetak godina uložio ogroman novac u razvoj fudbala, a tako će sigurno nastaviti i u narednom periodu.

Klubovi iz ove zemlje već nekoliko godina redovno igraju evropska takmičenja, a sigurno da je najpopularnija ekipa Qarabaga. No, u ovoj zemlji imaju i velika očekivanja od nacionalnog tima, ali jasno je da će im za rezultate trebati još mnogo rada.

Prije nekoliko godina klupu ovog tima preuzeo je Robert Prosinečki što je bila velika stvar za Azerbejdžan. Oni su dokazali da imaju uslove da dovedu bilo koga ko je spreman na tako veliki izazov.

Iako se nisu proslavili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Azerbejdžan je u Ligi nacija bio znatno bolji, te je izborio promociju u Ligu C u narednom izdanju.

Ova reprezentacija trenutno je bez selektora, ali engleski mediji pišu da će se to uskoro promijeniti. Daily Mail je objavio danas da Azerbejdžan za novog selektora želi dovesti legendarnog igrača Manchester Uniteda, Royja Keana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navodno, pregovori su već uveliko počeli, te Keane nema ništa protiv da preuzme ovu selekciju. Zvanična potvrda bi se trebala desiti uskoro, a za Keana će ovo biti jedan od najvećih izazova u trenerskoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi