Nakon šest godina odlučio progovoriti: Tražili su mi novac da idem na SP u Brazil!
Foto - EPA

Chinedu Obasi otkrio

Nakon šest godina odlučio progovoriti: Tražili su mi novac da idem na SP u Brazil!

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Nigerije je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine bila kobna za selekciju Bosne i Hercegovine.


Savladali su tada izabranike Safeta Sušića s 2:1 i tu je bio završen san bh. tima o plasmanu u drugi krug takmičenja.

Šest godina kasnije javio se poznati napadač Chinedu Obasi. Nekadašnji reprezentativac Nigerije tvrdi da su mu tražili mito kako bi i on bio na spisku putnika za Brazil.

"Trebao sam ići na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Igrao sam dobro za Schalke, igrao sam Ligu prvaka i sve je izgledalo dobro. Na kraju sezone dobio sam poziv za pripremne utakmice u Južnoj Africi. Dva dana pred konačan spisak tražili su mi novac za mjesto u timu", otkriva Obasi.

Selektor je tada bio Stphen Keshi, a pomoćnik Valere Houdonou. Upravo je on tvrdio da Obasi nije izabran jer je bio lošiji od Petera Odemwingieja i Ahmeda Muse.

"Pitanje je koga bi on zamijenio u napadu? Mi smo samo željeli povesti najbolji tim u Brazil", istakao je Houdonou.

Čuveni Daniel Amokachi koji je također bio jedan od asistenata ima svoju verziju priče.

"Uzimanje novca u našem fudbalu ne dolazi samo s jedne strane. Menadžeri će doći do selektora i ponuditi novac kako bi njihov igrač napredovao. Nekada igrači odu do selektora i kažu da će platiti da bi igrali", rekao je Amokachi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Antikorupcijska agencija Nigerije već je počela istraživati ove navode Obasija i ispituje sve povezane s ovim slučajem.

Obasi je u karijeri promijenio veliki broj klubova. Eksplodirao je u čuvenoj generaciji Hoffenheima, a nakon tog aje igrao za Schalke, AIK, Bolton, Elfsborg, a jedno vrijeme je proveo u Kini.

Top Komentari

miki30
Ista stvar i u našoj repki
2 0
EdwinPol
Cuj Nigerija nas pobijedila 2-1 hahahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti