Nakon sezone u Milanu Bonucci seli na Otok?

Italijanski štoper na meti Crvenih đavola

Nakon sezone u Milanu Bonucci seli na Otok?

Leonardo Bonucci je prije godinu dana u šokantnom transfer napustio Juventus i prešao u redove velikog rivala Milana.

Ipak, nakon samo jedne sezone na San Siru na pomolu je novi veliki transfer iskusnog štopera. Prema pisanju La Repubblice Jose Mourinho želi dovesti Bonuccija u Manchester United, a menadžer kapitena Milana je već jučer obavio razgovore sa čelnicima Crvenih đavola.

Bonucci se povezivao sa još nekoliko evropskih velikana, a špekulisalo se i da bi mogao preći u PSG gdje bi se ponovo udružio sa legendarnim Gigijem Buffonom.

Navodno je United spreman izdvojiti 32 miliona eura za Bonuccijeve usluge. Ova cifra bi značila gubitak za Milan u odnosu na prošlogodišnji transfer (40 miliona eura), ali bi Rossoneri, koji su u velikim finansijskim problemima, uštedili 14 miliona eura po sezoni ukoliko bi prodali iskusnog štopera s obzirom da je to iznos njegovih godišnjih primanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Milan je izbačen iz UEFA-inih takmičenja zbog kršenja pravila finansijskog fair-playja, a klub je trenutno u haosu jer vlasnik Yonghong Li nije uspio isplatiti dugovanja, te su Rossoneri predati na upravljanje Elliott Managementu koji će pokušati pronaći novog kupca.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi