Nakon sjajne polusezone u Ajaxu stigla bogata ponuda za Dušana Tadića
(Foto: EPA) Dušan Tadić je ove sezone već odigrao 30 utakmica za Ajax u svim takmičenjima, te je postigao 19 golova i upisao 11 asistencija

Reprezentativac Srbije napušta Holandiju?

Nakon sjajne polusezone u Ajaxu stigla bogata ponuda za Dušana Tadića

Dušan Tadić je bio je bio jedan od najboljih igrača Southamptona, a onda ga je engleski premierligaš odlučio ljetos prodati Ajaxu za nešto više od 11 miliona eura.

Tadić se odlično uklopio u ekipu Ajaxa i odmah postao jedan od najboljih i u holandskom velikanu.

Njegove dobre igre u prvom dijelu sezone privukle su interes različitih klubova, uključujući i one sa dalekog istoka.

Naime, Ajaxu je od kineskog Hebei Fortunea stigla bogata ponuda za 30-godišnjeg veznjaka u iznosu od čak 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ostaje da se vidi da li će Ajax prodati Tadića, s obzirom da se očekuje da ove zime ili narednog ljeta ostane bez nekoliko mladih fudbalera za kojima vlada velika potražnja.

Inače, Dušan Tadić je ove sezone već odigrao 30 utakmica za Ajax u svim takmičenjima, te je postigao 19 golova i upisao 11 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi